TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI (TSS)

Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS), Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunan özel sağlık kuruluşlarında müşteriden istenen ek ücretleri karşılayan bir sigorta türüdür. SGK güvencesi olan bireylerin özel sağlık kuruluşlarında daha fazla tedavi seçeneği ve daha kaliteli hizmet almasını sağlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ihtiyaçlarınıza ve bütçenize yönelik olarak hazırlanan çeşitli paket türleri bulunur. Bu paketlerin ücretleri; bireyin yaşı, cinsiyeti, yaşadığı il, sağlık durumu, seçilen teminatlar ve sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir.

Ayakta tedavi teminatı ile poliçenizde yer alan limit kadar doktor muayenesi, kontrol, tetkik, görüntüleme gibi ayakta tedavi masraflarını, yatarak tedavi teminatı ile ameliyat, yoğun bakım, kemoterapi gibi yatarak tedavi masraflarını poliçeniz karşılar. Bu ana teminatlar dışında; check-up, diyetisyen, psikoterapi, diş ve göz gibi özel tedaviler, suni uzuv, doğum, ambulans ve evde bakım gibi ek teminatları TSS poliçenize ekleyebilirsiniz. Ek teminatlar sigorta şirketlerine ve paket seçeneklerine göre değişkenlik gösterir.

1Nasıl TSS yaptırabilirim?

SSK, Bağ-Kur gibi bir SGK güvenceniz var ise, TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerinizle tamamlayıcı sağlık sigortası tekliflerine ulaşabilirsiniz. Tekliflerinizin poliçeleştirme aşamasında sigorta şirkeleri sizden cep telefonu ve mail adresiniz, güncel sağlık durumunuz, eski poliçe bilgileriniz gibi bilgi taleplerinde bulunabilir.

2SGK’lı olmak şart mı?

TSS, özel sağlık kuruluşlarında SGK’dan doğan farkı karşılar. Dolayısı ile SSK, Bağ-Kur gibi bir SGK güvencenizin olması şartını barındırır. SGK güvencenizin olmaması durumunda Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) paketlerini incleyebilirsiniz.

3Hangi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası planını tercih etmeliyim?

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında sadece yatarak tedavi, ayakta ve yatarak tedavi, ekonomik paketler olmak üzere sigorta şirketlerinin farklı paketleri mevcuttur. İhtiyaçlarınıza yönelik teminatların bulunduğu paketleri, bölgenizde geçerli oldukları network ağını ve sigorta şirketlerinin fiyatlarını inceleyerek seçim yapabilirsiniz.

4Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarında bekleme süresi nedir?

Yatarak tedavi gerektiren durumlarda, ani gelişen olayların dışındaki bazı hastalıklar bekleme süresine tabi olabilir. Bu bekleme süreleri hastalığa, duruma ve sigorta şirketlerine göre değişkenlik göstermekle birlikte genellikle 3 ay, 6 ay veya 12 aydır. Bekleme süresine tabi olan hastalık ve durumlar;diyabet, kalp rahatsızlıkları, hipertansiyon, kanser gibi kronik hastalıklar, fıtık, bel boyun ağrısı, menisküs, eklem hastalıkları gibi ortopedik rahatsızlıklar, doğum ve bebek teminatı gibi durumlar olarak özetlenebilir.